Fortsatt fantastisk färd längs AICW fram till Norfolk

Äntligen framme i Norfolk. Vi ”klappade och pussade” på motorn för att den skulle ta oss ända fram. Det gjorde den! Nu ligger vi till ankars i Norfolk. Roy kan ta sig till Azorerna och Portugal med segel, själv tar jag flyget till Frankrike. Andantes äventyr går mot sitt slut…..

Roys segling över Atlanten blir sista avsnittet. Det kan ta några veckor, minimum tre.

Färden längs AICW har varit fantastisk. Alla människor vi mött är vänliga och hjälpsamma och naturupplevelsen har varit magnifik. Detta enorma träskområde är ett mycket spännande ekosystem. Här följer bilder som illustrerar vår färd.

Träskbilder

Vi fick sällskap ganska länge av den här filuren.
Fler nyfikna delfiner…
Stilla morgon.
Vi har sett över femtio häckande fiskgjuspar. I ett bo såg vi två ruffiga storögda ungar. Vi har sett hanar komma med fisk och krabba till honan som ruvar i boet.
Det har varit mycket knott och mygg. Men, myggnät från biltema och citronellaljus har räddat oss.
Vid ankring utanför Beaufort fick vi sällskap av vildhästar. Genetiskt är det två stammar, en från urbefolkningen och en från Europa som släppts lösa då de inte kunde föras ombord igen när européerna skulle segla hem.

Beaufort

Ideell förening som lyfter fram Beauforts historia. Varje hus som kunde bevisa att en viss person ägt/bott i huset fick en placket som på bilden med personens namn. Mycket eftersträvansvärt förstod vi.
Vackert byhus.
Just när vi var där var det veteranbåtsdag, alla i trä förstås.
Båtbyggare bjuder in till besök,
med musikunderhållning.
Marknad.

Belhaven

Belhaven, ett mycket välkomnande samhälle som gärna ville ha båtgäster.
Välkomstpaket och gratis tilläggning erbjöds.

Civilisationen närmar sig

Civilisationen gör sig mer och mer påmind. T.o.m. fiskgjusen tar till rep för att få ihop boet.
Bro med öppning varje timme. Det gäller att komma fram lagom, vilket kan vara svårt med en motor som bara går i ”puttringsläge”.
Små (mini) och stora bogserbåtar knuffar och drar föremål och pråmar längs vattnet.
Här fick vi vänta över en timme, järnvägen (den låga bron) hade företräde och bron var extremt långsam. Intressant att se en verksam lyftbro, vi får ju snart en i Göteborg.
Äntligen till ankars i Norfolk. Här ligger världens största marina militärcentrum med varv, bostäder och annat hemligt. Kortet togs igårkväll när många små segelbåtar var ute och nöjesseglade. Trevligt!

Nu väntar förberedelser för Roys atlantsegling och jag ska packa. Hej på ett tag!

6 reaktioner till “Fortsatt fantastisk färd längs AICW fram till Norfolk”

 1. Hej! Låter jobbigt med motorn, vad är galet eller är det tidens tand? Under sjöresan till Azorerna, måste batterierna laddas med motorn eller räcker det med solpaneler och extra batterier.
  Hälsningar Ulf & Birgitta

  1. Hej! Egentligen borde Roy svara men han är ju på Atlanten. Batterierna laddas med solpaneler. De klarar både kyl och watermaker. Angående motorn så är den från -81 (tror jag), alltså till åldern kommen. Topplockspackningen byttes för 5 år sedan och borde hålla 5 år till enligt Roy – men nu gjorde den inte det…. (suck!) För övrigt är Andante sliten nu och behöver en rejäl genomgång och uppfräschning.
   /Åsa

 2. Hej! Är ni på väg hem efter Roy´s Atlantsegling?
  Har haft besök i helgen från Göteborg av Ingrid, Anja och Ann-Louice, som alla hälsar så gott till er.
  Må så gott!
  Kramar Ing-Marie

  1. Hej!
   Vi har lämnat över huset i Ekebäck till Erika och hennes man Simon och köpt en tomt på Styrsö där vi ska påbörja ett fritidshusbygge i höst. Vår fasta bostad just nu är i ett litet samhälle i södra Frankrike nära spanska gränsen på medelhavssidan. Samhället är Ceret och vi har ett litet centralt beläget ”typ byradhus”. Det finns en hel del klipp på Youtube från olika aktiviteter i stan. Välkomna om ni har vägarna förbi!
   /Åsa

 3. Åsa och Roy,
  Vilket fantastiskt äventyr. Skoj att följa er resa. Härliga bilder!
  Bästa hälsningar
  Agneta o Leif

  1. Jaa, det har verkligen varit en fantastisk resa. Nu väntar medelhavet med all gammal kultur, historia och mat. Det ska också bli spännande.
   Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *