Bimini, Bahamas

Wow, vilka hus, är det så här det är i Bahamas?
Vi gled in i marinan, vi behövde klarera in… – nästan inga båtar… hmm… Hoppsan, vi hade hamnat på en privat ö, 1000 kr bara för att komma in i marinan, men eftersom de inte kunde hjälpa oss fullt ut med inklareringen slapp vi betala.
På Bimini, nästa ö, var det betydligt enklare (på alla sätt).
Vi låg i en mycket trevlig och relativt billig marina. Lustigt nog hamnade vi bredvid samma båt som vi låg bakom i Havanna. En fransk båt med sju barn(!!) som var ute på långsegling.
Kan det vara en ibis av något slag?
Vattnet är fantastiskt!
Bimini är liten ö med 1200 invånare. På södra delen där även marinan låg bodde ö-borna. På norra delen låg alla hotell och semestetanläggningarna. Folk var mycket trevliga och öppna. Alla hälsade och stämningen var lagom tillbakalutad.

Vi hade planerat att vara i Bahamas i två veckor men insåg att det är enormt stort och långt mellan öarna. Det låter hemskt, men vi kände att vi var färdiga med vackra stränder, palmer och underbart vatten. Väderprognosen lovade starka sydliga vindar i några dagar så vi bestämde oss för att ta oss upp längs USA:s östkust upp till Charleston.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *