AICW, Atlantic Intra Coastal Waterway

Vi låg i Chaleston City Marina. Dyrt men med bra service, bl.a. så erbjöd de fri skjuts in till stan. Chaleston är en fantastiskt fin stad, de gamla byggnaderna är bevarade och stan är full av galleriet.
Historien gör sig påmind – förfärligt!
Fina gamla hus överallt!
Rent och snyggt på gatorna.
Ungdomarna som körde bussen in till stan klagade på trafiken och att det var för mycket folk i stan – de kunde inte hitta parkering! Välkommen till Europa (tänkte vi, då ska ni få se på parkeringsbrist….).
På restaurangen närmast marinan serverades jätteportioner så självklart tackade vi ja till att ta med oss resterna till båten.
I och med att in- och utklarering på smidigast sätt skedde samtidigt var vi tvungna att lämna Chaleston efter två dagar. Vi påbörjade vår resa längs AICW. Längs stränderna låg fantastiska hus som hade en lång brygga ut till vattnet med båthiss och paviljong.
Hela kuststräckan är låglänt och svämmas över av tidvatten.
Farleden är väl utmärkt. Det är mycket platt oh vidsträckt. Fösta dagen såg det ut ungefär så här.
Andra natten var vår närmaste granne ett häckande fiskgjurspar.
Sedan visade sig att den här delen av AICW var naturreservat med massor av häckande fiskgjus. En helt otrolig upplevelse! Vi såg även ett tjugotal sköldpaddor. Nu väntar vi bara på att få se alligatorer också. Vi tänker dock inte utmana ödet genom att bada….
Det känns och luktar som svensk sommar. Fåglarna kvittrar. Temperaturen går ner på natten så täckena är uppackade.
Skogen är tät längs kanalen/vattendragetssidor. Vattnet är salt och tidvattnet kan vara över en meter.
I natt ligget vi i en marina mitt ute i ingenstans. Måste bunkra disel och vatten. Men, som ni märker har marinan ett fantastiskt snabbt och bra internet..
Imorgon fortsätter vi vår färd i denna underbara miljö!

1 reaktion till “AICW, Atlantic Intra Coastal Waterway”

  1. Hej på er vänner ! Tack för fina bilder och reportage. Har försökt messa dig Roy men tydligen går det inte fram . Hursomhelst önskar er en fortsatt fin tur 😊 stephan o Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *