St Martin

St Martin är en ö och två länder. Syddelen är nederländsk och norra delen är fransk. Vi ankrade i den lite enklare franska delen. På den nederländska delen finns alla stora båtar och kryssningsfartygskajen. Ön är inriktad på shopping och lyx. Om man har lyckan med sig kan man utmana den på casino.

Fregattfågel som äter av grannbåtens brända toast. Som vanligt ( jo faktiskt) har vi en sköldpadda som simmar förbi för att beta dagens lunch – dock omöjlig att fånga på bild.

I systerbåten Trud serveras bubbel,


Pia fyller år! Grattis!

St Martin drabbades hårt av orkanerna 2017. Trots förväntningarna som står inskrivet i superyachtens namn ” Utopia” drabbades delar av paradiset hårt. Spåren efter orkanerna är tydliga;

Stränder spolas bort,

taken blåser av,

ibland finns det bara en kaklad vägg kvar.

Vi stannade bara några dagar på St Martin. Här vinkar Roy farväl till de europainfluerade öarna. Nu bär det av mot US Virgin Islands.

Åsa blir tyvärr fortfarande sjösjuk när vind och våg kommer för om tvärs. Nu ska nya knep till för att slippa bli drogad av sjösjukepiller eller plåster. Kan akupressurband hjälpa? Vet inte, vinden kom akterifrån hela seglingen till St. Croix som är nästa mål.

Nattsegling i månsken.4 reaktioner till “St Martin”

 1. Kul att få fortsätta följa er seglats!
  Tänker ni ta er till St.Thomas också? Där var vi för mycket längesedan, på ryggsäcksresa.
  Gick sådär, de var mer intresserade av rika kryssningsturister.
  Kram Åsa

  1. Hej!
   Vi är just nu på St. Croix, en annan av US Virgin Islands. Imorgon ska vi gå till St Thomas. Måste erkänna att vi tycker det är ganska skönt att alla som vill sälja något fokuserar på charterturister istället för oss yachtisar som ändå aldrig köper något.
   Nu är vi dock på jakt efter nya ”cruising guides” för Kuba och Bahamas.
   Kram!

 2. Hej! Roligt att läsa om er seglats :). På mig fungerar seabanden bra, tar sällan sjösjukepiller. Jag klarar sjön ganska bra. Lergigan comp är annars ett bra piller, inte receptfritt. Ha en fortsatt bra seglats. Anna-Kerstin

  1. Hej! Lerigigan comp ska jag testa! Tycker att plåstren är lite jobbiga. Du kan vara lycklig som inte blir väldigt sjösjuk på jobbet, för det hade ju varit olidligt… 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *