Les Saintes och Basse-Terre

På Les Saintes väntar de bruna pelikanerna (Pelicanus occidentalis) på fiskrester. Stackars fåglar, de är fula och de flyger osmidigt. De är mycket vanliga och ändå är det här första gången vi fotograferat dom på nära håll.

Här sitter en och väntar på middagen som simmar förbi.

Härligt med bananer i trädgården.

”Kaktusträd” som imponerar.

Färgstarkt längs husväggen.

Här kommer kryssningsfartyget som med ombord har Erikas svärföräldrar Elisabeth och Herbert. Vi fick en trevlig och välsmakande eftermiddag tillsammans på en lokal restaurang där vi satt på en strand med fötterna i sanden. Det bor två svenskor på denna lilla ö med ca 1500 invånare. En av dom tipsade oss om restaurangen.

Nästa stop är Marina de Rivière Sens vid huvudstaden Basse-Terre på den sydliga huvudön. Roys kusin Stephan och hans fru Lena mönstrar på. Efter bunkring av vatten och mat seglar vi söderut igen mot det pittoreska Les Saintes.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *