Les Saintes

Andante ligger nu på redden utanför Terre de Haut som är centralort i ögruppen Les Saintes.
Dessa små vulkanöar bjuder på många bergstoppar med fantastisk utsikt. Det är långa pulshöjande stigar upp till topparna. Men det är mödan värt.
Pittoresk, är en bra beskrivning på östaden. Det är mycket puls och aktivitet längs stadens huvudgata.
Många av flanörerna är dagsturister från Guadeloupe som besöker öns vackra stränder och äter lunch på någon av de många små restaurangerna innan de tar eftermiddagsbåten hem.
Det 27-gradiga vattnet är kristallklart och inbjuder till bad och snorkling. Det finns rikligt med fisk som fångas med kastnät ända in till land.
Kommunhuset (La Mairie) pryder den centrala delen av staden.
En stor del av fordonsflottan är elektrifierad. Det finns ingen golfbana men många golfbilar.
Ett problem som uppstått de senaste åren är den ökande mängden av sargassotång som driver iland på stränderna. Det tros bero på de pågående klimatförändringarna. Tången är ett hot mot sköldpaddorna som får svårare att hitta lämpliga stränder för att läggs sina ägg.

2 reaktioner till “Les Saintes”

  1. Tack för fina bilder! Du ser ut att må väl och stortrivs säkert, Åsa! Vilket pensionärsliv ni lever!! Själv har jag iaf gått ner till 50% på jobbet och vill eg inte sluta då jag blir 67 i april. Tycker det är toppen med 50%. Här i Lund har vi lite snö och vinter i år. Fortsatt härlig segling och mysiga utflykter i örikena! Kram Ingrid Kess

    1. Hej Ingrid!
      Ja du, det här är ett riktigt äventyr. Klimatet här, 26 plus-minus två-tre grader och lagom svalkande vind är underbart! Jobba på om du kan och vill, du behövs. Kul att du tittar på vår blogg.
      Kram Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *