Glad Påsk från Andante på Carriacou

Carriacou, ny ö och nytt land. Ön är i utveckling och har börjat anpassas för att ta emot turister. Det bor ca 7 000 människor på ön. Vi har ankrat i Tyrell Bay en stor bukt med hamn och två mindre båtvarv. Byn är liten men här finns allt som behövs; en bra mataffär, tvätteri där man kan lämna in smutstvätt, några restauranger och två dykklubbar. Trud låg ankrade i bukten så ön bjöd direkt på trevligt sällskap.

Kaffe, denna underbara dryck!

I tre dagar har vi varit utan riktigt kaffe, endast koffeinfritt pulverkaffe finns kvar. I den stora mataffären fanns flera hyllor med kaffe. Helt underbart, men vilket är godast? Vi köpte en sort i mellanprisklass i plåtburk och ett ekologiskt, 453.6 g för 100kr. Det billigare var helt ok och det ekologiska lokalproducerade var himmelskt. Tillsammans med den lokalproducerade chokladen blev det en fest.

Huvudorten, Hillsborough, ligger drygt 5 km från samhället där vi är ankrade. Ett perfekt mål för en promenad. Turistbyrån ska besökas, karta fixas, surftelefonkort inhandlas och pengar ska tas ut. Endast större restauranger och affärer tar kort, ofta mot en dålig kurs. Det är kontanter som gäller.

Soptunnor för skräp.

Alla öar har problem med att ta hand om allt skräp, möjligen Martinique undantaget. På skolan i en by vi passerade på vägen försöker man verkligen få folk att inte slänga skräp i naturen. Vi betalar glatt 5 EC-dollar (ca 15 kr) per skräppåse för att få slänga den i marinan.

En skola som tar ansvar.

Vi besökte öns museum.
Roy tillsammans med museiföreståndaren.

Tillbaka tog vi en lokal minibuss. Det var billigt och spännande. För någon extra dollar körde chauffören barn närmare hemmet och äldre upp för en brant backe. Han levererade även lunch till sin fru som jobbade på en båt som låg i hamnen. Överlämnandet orsakade lite lagom kaos mitt i avlastningen.

 

Vi önskar alla en riktigt glad påsk och hoppas att ni ska få vår och värme snart.

Utsikt från Lazy Turtle, restaurangen där vi nu sitter för att äta en god måltid. Restaurangen har även wi-fi och snart är vår blogg uppdaterad.

6 reaktioner till “Glad Påsk från Andante på Carriacou”

 1. Hej och Glad Påsk!
  Det verkar som om ni har det helt fantastiskt!
  Men får ni ingen mat, bara skinn och ben kvar…

  Hälsningar
  Jörgen och Louise

  1. Hej!
   Vad roligt att ni hittat vår (b)-logg. Vi har det fantastiskt fast vi längtar efter svensk och europeisk mat. En väl utvecklad sjösjuka, begränsat urval av grönsaker och affärer med amerikanska sötade halvfabrikat (i alla fall här på Grenada) håller kroppen i trim. Och så är det varmt, väldigt varmt! Det gäller att få i sig mycket vätska.

   Många hälsningar från oss på Andante

 2. Och vi var uppe i Jämtland, 29 grader minus på natten men ”bara” -7 å dagen. Strålande sol, metervara med snö och skidtur mellan fjällstugorna blåhammaren och sylarna. Liiiite olika påskar!! Roy verkar lite slankare om kinden? Hälsosam kost? För lite öl!

  1. Hej Ulf
   Skönt att veta att du njuter av den svenska vintern. Du har väl vallat blått i trampet? Vi njuter av den Karibiska dito fast med andra aktiviteter. Värmen har en hälsosam påverkan på både mat och ölintag. Men nästa månad är i hemma igen och kan ta tag igen förlusten. Åk försiktigt, och kom ihåg, vikten på dalskidan.

   Roy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *