Andante seglar söderut

Efter intensivt trevligt umgänge lämnar vi nu ”Europa”. Då kommer det inte att finnas samma snabba och billiga 3G som gäller inom Europa. Martinique tillhör faktiskt EU. Vi kommer hädanefter att använda restauranger och caféers wi-fi.

Här i Le Marin har vi sagt farväl till våra amerikanska vänner Curt och Nancy.

Curt, Nancy, Roy och Åsa.

Vi har bestämt med Pia och Hasse på Trud att träffas på vägen söderut. De kommer att passera oss då de ska lägga upp båten på Trinidad och åka hem i slutet av april. Det är så kul att våra döttrar sammanfört oss!

Karin och Hasse på Barbasol ligger också här i Le Marin. Andante, Trud och Barbasol ligger på rad….. trevligt! Vi har känt Karin och Hasse länge, de är gamla grannar och är aktiva i Långedrags sjöscoutkår, vilket vi också var när barnen var små. Nu är de på väg hem efter två säsonger i Karibien.

Hoppsan, vad konstigt ljus det blev i kameran! Vi var ute och åt massor med mat på en trevlig restaurang i marinan. Till vänster sitter Simon (Hasses son), sen kommer Karin och Hasse.
Hm, svart-vitt är kanske bättre?

Våra planer är att lägga upp båten på Grenada och flyga hem första maj. Då blir det bråda dagar, huset i Ekebäck ska renoveras klart och alla projekt ska göras färdigt. Erika och Simon ska gifta sig och kommer att ta över huset. Det är dags för nästa generation!

Vi har köpt en tomt på Styrsö och ska planera/bygga en modern sommarstuga. Med så mycket roligt att göra och med båt kvar i Karibien så har även jag, Åsa, bestämt mig för att gå i pension. Nästa båtsäsong blir det norra Karibien, USAs östkust upp till Canada och vikingtraden Grönland, Island, Färöarna och Skottland. Planen är sedan att ha båten i medelhavet.

Men, det är sen, nu ska vi njuta av Paradiset i andantetempo och långsamsegla till St Lucia, St Vincent, Bequia, Grenadinernas små öar för att i april förbereda uppläggning av båt. Vi måste förstås hinna turista också.

5 reaktioner till “Andante seglar söderut”

  1. Hej!
   Ja, jag hoppas det är ett klokt beslut. Har gjort simuleringar på ”Min pension” ett antal gånger. Men, det är väl inte värre än att jag får hoppa in och vikariera om stålarna inte räcker….
   Kram!

 1. Hej på er!
  Så roligt att höra om alla era planer. Så härligt att Erika och Simon ville ta över och bo kvar i Ekebäck, ( vem skulle inte vilja det). Låter också fantastiskt med nytt husbygge på Styrsö. Man kommer på att man faktiskt inte behöver så stort när allt kommer till kritan. Lycka till med allt, pension, nytt hus och ny säsong i Karibien.
  Kramar
  Ing-Marie & Lennart

  1. Hej!
   Ja, Ekebäck är fint att bo och växa upp i. En sommarstuga kommer att kännas som ett palats nu när vi vant oss vid att bo i en segelbåt. Men, hur har ni det? Skriv gärna och berätta (e-posten fungerar bra).
   Kramar från oss på Andante

   1. Hej!
    Här är bara bra, vi har fått en liten ny familjemedlem. En Lagotto hund, 6 månader, vid namn Korona. Denna lilla varelse tar mycket tid och är oerhört envis??? Vi bor sedan 2001 ute i Tungelsta, drygt 3 mil söder om Stockholm mot Nynäshamn. Vi trivs egentligen väldigt bra, men skulle vilja flytta och ha en lite lägenhet i Gbg och en liten i Sthlm. Jakob är 21 och bor fortfarande hemma så det blir väl inte av riktigt än.
    Det är så kul att följa er på er resa. Vi hörs mer vartefter. Ha det så himla bra. Kramar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *