Bonjour a tous!

Den två veckor långa franskkursen i Fort de France avslutades idag. Det har varit riktigt roligt att sitta på skolbänken och plugga.

Min marteniqueanska ” professeur” Madame Melissa Voltien har tagit mig och mina tre klasskamrater en god bit upp för den ändlösa Franska språkbacken.

Vi fyra elever kom från fyra olika länder, Storbritannien, Iran, Slovakien och Sverige och kommunicerade med varandra på franska. Det var kanske inte alltid som kommunikation fungerade utan missförstånd. Men kul var det.

Direkt efter skolavslutningen lämnade Andante Fort de France och är nu ankrad i en lugn och vacker vik på den västra delen av Martinique

2 reaktioner till “Bonjour a tous!”

 1. Grattis till examen Roy! Roligt att följa er tripp – lite som att på nytt uppleva Caribien! Nära nu då till den gamla ”huvudstaden” o dess jordbävning…..! Här i Umeå har vi en fin vinter med 80 cm snö-inte illa! Hälsn. Janne Bruno

  1. Bonsoir!
   Skönt att höra att du njuter av snö och vinter hemma i Umeå. Här är det varmt och ganska regnigt fast vi befinner oss mitt i den torra säsongen. Det är även karnevalsäsong och ljudet från trummor hörs långt över vattnet. Vi ligger nu i Fort de France och väntar på vår nya kyl som kommer på torsdag. Därefter bär det av söderut för att lägga upp båten på Grenada i slutet av april och åka hem över sommaren.
   Skicka våra hälsningar till Ola nästa gång ni talas vid.

   Roy & Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *