Le Marin på Martinique

Med blixtens hastighet har en dryg vecka gått här på Martinique. Vi har nu ett nytt förstag och ny rulle. Seglet blir troligen klart nu i början på veckan. Sömmarna behöver förstärkas och ev. hål måste lagas.

Riggverkstad.
Unga modiga killar i masttopparna.

Luftläckaget i motorn är identifierat och åtgärdat.

Den stora nya solpanelen som ska ge oss mycket ström på redden är hopplöst trasig. Tillverkaren Sunbeam har hitintills varit mycket tillmötesgående och kommer att ersätta den. Tyvärr blir det orimligt dyrt att skicka den till Martinique så en ny är inhandlad och håller på att monteras. Vi ser fram emot ännu mer solel framöver när vi har två ”nya” paneler.

Tvättstugor är social mötespunkt även i Karibien. Jag, Åsa, träffade där Nancy och Curt på Katamaranen Rum Tum Tiger. Ett passande namn för två sångare på en båt. Nancy och Curt är från Arizona och byter öknen mot havet på våren.

Nancy och Curt på S/Y Rum Tum Tiger.

Vi blev inbjudna till deras båt och fick många tips och bra information. Bl.a. så är det på VHF:n nyheter, allmän info om sociala aktiviteter och möjligt att få kontakt med andra seglare om man vill sälja/köpa/få hjälp eller tips. Allt är på engelska och lätt att förstå. Kan James som håller i det vara en gammal radioman? Sändningen är riktigt proffsig och sänds 8.30 på kanal 8 måndag, onsdag och fredag.

Igår, söndag, kände vi att vi började få lite vandringslust med mat. Vi hade fått tips av ett polskt par i en Allegro 27:a att det gick bra att vandra tvärs över ön. Utrustade med vatten och badkläder gav vi oss iväg. Väl över på andra sidan ön hittade vi vid lunchtid en trevlig restaurang med havsutsikt. Dagens meny med förrätt, varmrätt och kaffe för 20 euro blev vårt val. Allt smakade utmärkt.

Blomsterprakt längsvägen.
Vi väntar på maten.

Därefter följde vi en vandringsled söderut längs kusten.

Bra information. Det märks att Martinique är franskt.
Tydliga skyltar.
Även i högvatten (plus ca 1 dm) ska det vara bekvämt att gå. Men, vad är det i alla hålen? Svavelvätedoften är stark, kan något leva här?
Hålen var krabb-bon. Krabborna var många och verkade må bra.

Paradisiska stränder och klippor avlöste varandra.
Två trötta och svettiga vandrare.

Det var betydligt längre än vi räknat med. Vi hade tänkt gena längs småvägar tillbaka, men småvägarna var på riktiga landsbygden och avstängda. Som tur var stannade en tjej och frågade om vi ville ha lift. Hon hade passerat oss tidigare och insåg att vi inte skulle vara tillbaka förrän efter mörkrets inbrott och kanske i regn. Vi tog tacksamt emot erbjudandet och hoppade in i bilen. Nu kom vi fram torra och i solnedgången. Tänk vad fina och omtänksamma människor det finns. Totalt gick vi ca 16 km.

Vi kommer att ligga kvar här vid bryggan en vecka till och sedan blir det ankring i närområdet. Vi gillar att vara här. Le Marin är ett riktigt marint centrum med all service som kan behövas.

Här bogseras den nya generationens seglare ut för undervisning och träning.

 

2 reaktioner till “Le Marin på Martinique”

 1. Örebro fredag. Sänder en häsning från Gudrun o mej o tackar för en trevlig läsning om hur ni upplever pensionärslivet.Jag hälsar på G på torsdagar, hon ser riktigt glad ut när jag kommer. Ha det skönt

  1. Hej Gunnar! Vi har lämnat hamnen i Le Marin och ligger nu till ankars i viken bredvid utanför St Anne. Här fläktar det skönt så man kan tänka. Räcker inte vinden för att svalka hoppar vi i det 27-gradiga kristallklara vattnet. Då är man i alla fall osvettig en stund.
   Pensionärslivet upplever vi precis som alla säger att det är. Alltså, det är fullt upp, dagarna går fort och tiden räcker inte till, och så är det lite för varmt….
   Tack för hälsning från mor. Det är skönt att veta att hon mår bra och är vid gott mod.
   Stor kram från Åsa & Roy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *