Martinique

Resan över till Martinique tog ca 1 dygn med många squalls på vägen. Vi fick en bra plats i marinan i Le Marin för att kunna montera det nya förstaget. Inklareringen var snabb och effektiv. Vi behövde inte ens visa pass, vi var tillbaka i EU!

Natten var helt lugn, ingen dyning, inte ens ett litet gupp. Vi sov länge och lugnt. Inga knirkande ljud från båten, inget vågskvalp, inget nattvak och inga rusningar upp i sittbrunnen för att kolla att allt var som det skulle. Vaknade i soluppgången till fågelsång. Åh, så njutbart!

Morgonstund i Le Marin.

Vi var tvungna att såga sönder förstagsprofilen för att få loss seglet. Det skedde under en del stön och svordomar, samt med efterföljande muskelvärk.
Fripassagerare från atlantseglingen. Enligt påväxtexperten Fonsa fäster långhalsarna (Lepas anatifera) i bakvattnet i aktern på båtar, vilket härmed visas.

4 reaktioner till “Martinique”

 1. Verkar ju hur fint som helst. När kan man mönstra på? I Ceret har det varit allt från 20 grader med Ricard på takterrassen till hagelstormar och dagsregn. Snart bär det av hem till Brussel och mer regn kan man förmoda. K syster och man kommer på besök så det blir väl en del moule frite och så. Det har varit fint att få vara i Ceret några dagar och vi har snart gjort alla vandringarna i boken. Roligt att träffa Erika och Simon oxå och höra om framtidsplaner. Mycket att fundera över.

  1. Ni verkar ha fått prova på alla väder i Ceret. Visst är det en mysig by?
   Det går bra att mönstra på. Kojerna i förpiken är lediga. Erika och Simon har första tjing och de har bokat in julhelgen 2018-2019. I maj åker vi hem och hösten/orkansäsongen är inte att tänka på.
   Ha de gott!

 2. Skönt att ni är framme och får tid för lite återhämtning. Det gungar fortfarande lite när jag kliver upp ur sängen! Några dagar på jobbet så ger det sig säkert 🙂 Här ligger temperaturen under nollan och isen lägger sig, men vi slapp snöstormen i helgen.
  Hade gott och tack för resan över sjön hälsar John

  1. Tack för hjälp med överseglingen. Får nytt förstag på onsdag och seglet lagas inom två veckor. Tills dess njuter vi av stilla kojer, massor med vatten och el. Kanske stannar vi en månad…. vem vet, för det var inte dyrt att ligga här, helt rimliga EU-priser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *