John observerar och reflekterar

En seglares vardag består av trimning, att anpassa sig till de ständiga rullningarna.

När seglen är hissade trimmas de genom att korrigera kursen!

Tombolan, att gå på toa, trimmar koncentrationen på det som ska göras samtidigt som händer, fötter, rygg och huvud tar spjärn för att inte snurra, rulla runt.

Huvudet i hinken, tvättar hår och kropp naken i sittbrunnen, huvudet i hinken samtidigt som fötterna krampaktigt håller i hinken, trimmar rörlighet och smidighet.

Bättre med en fågel i handen än tio i skogen – intag av mat sker vid med-rullning och fångas upp vid mot-rullning, trimmar till timeingen.

Spöksegling, nattvakt med släckta lanternor, trimmar fantasi och verklighetsuppfattning när ljud och ljus fenomen tolkas ensam i ett rullande universum.

Konsensus, befinner oss i sittbrunnen och det regnar. Den fria diskussionen handlar om regnet kommer uppifrån eller från sidan. Efter 45 min konstateras att vi är blöta och går in, trimmar medkänsla och omtanke om varandra.

En seglares vardag – rullar på!

5 reaktioner till “John observerar och reflekterar”

  1. Hoppas överfarten till M gått bra. Nu är John åter i Örebro och vi har fått vår Whisky och tittat på bilder från överfarten, väldigt intressant, det gungar något under fötterna!

    1. Hej Gunnar! Överfarten gick bra.Tyvärr hamnade vi i ett stråk av regnbyar. Väl framme, tack vare liten båt och reparationsbehov fick vi en bra bryggplats. Oj vad vi sovit!!! Det är kav-lugnt. Dricker nu morgonkaffe till fågelsång.
      Hoppas allt ärväl i Örebro och att det inte är för isigt utan att du kan få uppfriskande promenader. Stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *