Funchal – Las Palmas

Efter tolv härliga dagar och rulliga nätter lämnar vi Funchal. Hamnen  skyddar dåligt vid sydlig vind, båten rullade, det ryckte i förtöjningar och Andante studsade mot fendrarna.

Sjöresan började med en frisk sydvästlig vind, motsjö och regnbyar. Att ta på sig stora regnstället var inte att tänka i värmen. Det var bara att kura ihop sig under sprayhooden i skurarna.

Till vår förtjusning fick vi en vindvridning åt rätt håll och seglingen blev bekväm (landkrabban ombord jublade). Vi njöt av ljum nattsegling i starkt månsken.

Till vår förfäranan dog vinden strax utanför Las Palmas. Motorn har fortfarande problem med varmgång och det krävdes intensivvård för att den skulle ta oss in till Las Palmas. Nu väntar operation och behandling.

Motorintensivvårdare under arbete.

I Las Palmas hamn vajar den svenska fanan från varenda brygga. Vi är förtöjda mellan två svenska båtar, trevligt!

4 reaktioner till “Funchal – Las Palmas”

  1. Hej Ulf
   Nej det var fiskfritt i rören, jag har en sil på vattenintaget. Då temperaturen har fluktuerat mellan normal och hög temperatur har jag trott att det var termostaten som kärvade. Men det visade sig vara den elektriska cirkulationspumpen till färskvattenkylningen som stoppade ibland, trots att den bara är 35 år.
   Sjövattenpumpen fick istället kopplas direkt till kylningen och maskinen fick kylas med saltvatten. Jag hoppas få tag på en my pump här i Las Palmas i morgon. Har man en båt så får man många tillfällen att öva problemlösning och obekväma arbetsställningar. Kanske är det därför som de äldre seglarna är så smidiga och mjuka i kroppen?

   Roy

 1. Hej! Idag 4 dec är jag i Las Palmas. Är ni kvar här? Jag bor på hotell Concorde nära strandpromenaden. Stannar till 11 dec. Är ensam men har en kompis som bor här hela vintern och som jag träffar då och då kommande veckan. Kul om jag fick se er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *