Inblåsta på Madeira

Imorgon har vi varit på Madeira i en vecka och det har blåst från syd oavbrutet. Vi har haft behagliga 21 grader och ganska soligt fram till nu. Idag regnar och blåser det rejält, men fortfarande från syd. Prognosen för kommande vecka är sydlig vind!!!

Appen Windy visar hur vi har det just nu.
Utsikt från sittbrunnen nu på fm mellan regnskurar.

Vi behöver ett väderfönster på två dygn utan sydlig vind för att ta oss till Kanarieöarna. Det är flera båtar som ligger här och väntar. Sola från Helsingborg med Ola och Janne gör oss sällskap, likaså några franska båtar, en norsk, två tyska, en sckweitzare och några holländska.

Madeira är en riktigt fin och trevlig ö med sin grönska och eviga vår. Hamnen i huvudstaden Funchal är bekväm och ligger mitt i stan. Det går absolut ingen nöd på oss.

Middag med Ola och Janne på mycket prisvärda MadCuba som tillagar Cubansk inspirerad mat på de råvaror som erbjuds för dagen. Det är långkokt kött med ris, svarta bönor och sötpotatischips.

7 reaktioner till “Inblåsta på Madeira”

 1. Arc båtarna har inte heller så roligt. Det ska ju vara spirade försegel hela vägen men de har motvind! Ni kan ju iaf sörpla madeira och vandra levador ju!! Här är det snö och minus ena dan och plus 10 regn ☔ nästa så klaga inte mina vänner. Jag e int bitter ja int!! Haha ?

  1. Hej Ulf
   Du har i alla fall inte motvind och Madeira finns i Stockholm oxå så jag förstår att du inte är bitter.

   Roy

   1. Fattar inte problemet. Det är ju bara att kolla på väderkartan. Styr norrut och gira ca 25 grader babord per dygn, runda azorerna och så är vi på Kanarieholmarna om två veckor, medvind hela vägen.

    Finns värre ställen att vara inblåsta på. Lycka till

    1. Javisst ja! Så skulle vi ha gjort. Det sägs att en riktig sjöman inte väntar på medvind utan börjar kryssa. Skönt att inte vara en riktig sjöman och slippa skumpa mot vågorna.

     Roy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *