Porto Santo

Efter 3 dygn och 13 h med en medelhastighet på 5,3 knop förtöjde vi strax efter midnatt på gästpontonen i Porto Santo. Vi länsade alla 450 distans i vindstyrkor som varierade mellan hård bris och liten kuling. För bekväm segling anpassade vi segelytan genom två rev i storseglet och varierande segelyta med rullgenuan. Seglingen blev inte sämre av att temperaturen varierade mellan 18 och 22 grader, inget regn och stjärnklar natt med månljus.

Porto Santos marina i morgonsol.
Intressant graffiti på vågbrytarnas betongvägg. En liten fri yta ska letas upp så även vi kan visa att vi varit här.

Landkrabban, Åsa, noterade att sjösjukeplåstret fungerade. I början får kroppen en märklig känsla. Plåstret tar bort illa mående och andra obehagliga reflexer samtidigt som magen signalerar att egentligen är du riktigt sjösjuk. Efter två dygn har magen gett upp och alla sjösjukesymtom är borta.

Kommande veckas väderprognos kan sammanfattas i ett ord – motvind. Vi hoppas att det kommer ett väderfönster i slutet av veckan så att vi kan ta oss till Madeira. Tills dess ligger vi bra här i Porto Santo och går in i andante-mood….

1 reaktion till “Porto Santo”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *