Till ankars vid Culatra i södra Portugal

Inspirerad av deltagarna i ”Mini Transat 650” seglade jag direkt alla de 180 nm från Lissabon till ön Culatra här i södra Portugal.
Ensamsegling är ganska krävande och jag undrar hur man skulle känna sig efter att i en tävling ha seglat ensam i över två veckor?
Andante ligger nu till ankars strax utanför byn på Culatra, med några minuters gummibåtresa in till hamnen. Där finns en liten affär och några små restauranger. Till det betydligt större Olhao som ligger öster om Faro, tar det ca 30 min från ankarplatsen.
Fiske är en stor del av livet på Culatra.
Det finns inga bilar på ön. Tyngre transporter utförs med traktor som tar sig fram i sanden.
Solnedgång över en sommarvarm ankringsplats.

1 reaktion till “Till ankars vid Culatra i södra Portugal”

  1. Halloj sjöman, fin bild från varma kvällen. Vi är hemma igen efter 1 månad i New Zealand. Passerade Los Angeles på vägen som hade haft över 35 gr i veckan men nu ”bara” 29, i nästan november… I Santa rosa där Karins barndomsvän bor har det ju brunnit nåt grymt den senaste tiden och Portugal, Spanien har det ju oxå brunnit. Ni såg väl av det? Vad händer med vårt klimat? Orkanerna blir fler och värre. Trump envisas med att lägga ned all forskning kring miljöpåverkan och klimat effekter. . Läste precis om de två kvinnorna med hundar som drivit runt i fem månader på Pacific med sin 50 fotare. Vad håller folk på med….??
    Skönt att du är en klok man som seglar med huvudet
    Må vindarna vara med dig!
    Grab a beer for me 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *