Trivs i La Coruna och besöker Santiago de Compostela

Vi trivs i La Coruna. Den (internationella) gästbryggan mitt i stan är verkligen trivsam. Den här veckan har vi bl.a. haft sällskap av två brittiska barnfamiljer och två tyska båtar, men inte minst av de svenska båtarna ElinAlida och TuSan.

Päivi och Ott bjuder på fika på TuSan. Från vänster; Päivi, Ingela, Ott och Mats.

La Coruna vinner i längden, vi skulle kunna bo här. Det är rent och snyggt, och människorna på gatan är glada och vänliga. Staden slukar de turister som kommer med kryssningsfartygen och tillåter inte att turisterna dominerar stadsbilden. Om man gillar vänliga människor, skaldjur, lugna städer, långa rena sandstränder och iskallt havsbad då är Europas Atlantkust ett säkert semesterval.

På promenad längs Paseo Maritimo som går längs hela udden av La Coruna.

Poligono de Adormideras

Gatubild ovanför marinan.

Roy funderar på om nästa gjutarobjekt hemma kanske ska bli en bekväm soffa på berget för att n(g)juta av utsikten.
Bläckfisk är populärt att äta. Vi har ännu inte provat…
Letar pilots över kommande seglingsvatten.
Fick mycket bra hjälp affärsinnehavaren och gick från affären med tre tunga pilots.

Santiago de Compostela, som är provinshuvudstad i Galicien, ligger en halvtimme bort med tåg. Tillsammans med Ingela och Mats på ElinAlida besökte vi denna kända vallfärdsort.

Vi hann få ta del av lunchmässan i katedralen. Kom strax innan ”Fader vår” och välsignelsen. Höjdpunkten var då ett stort tungt rökelsekar svingades längs hela tvärskeppet.
Bön och sakrament blandades med fotografering och show.
Månglarna i templet var närvarande. Här gick det att köpa vandringsstav och ”pilgrimssnäcka” (svårt för en biolog, det är en kammussla) utan att ha vandrat.
Vandrarens fötter.

Idag torsdag, är det fixardag och imorgon fortsätter vi söderut.

Nu på morgonen kom detta gigantiska kryssningsfartyg in kryssningskajen.

 

3 reaktioner till “Trivs i La Coruna och besöker Santiago de Compostela”

      1. Den tioarmade är jättegod grillad med grillade grönsaker till. Vi åt det i Kroatien, har inte koll på hur den tillagas i Spanien. Och den har inte stora sugkoppar, tror att den kallas calamares.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *