Ankomst La Coruna

I La Coruna hälsades vi välkomna av Gunnel och Lars på Flora II, en Bavaria 46:a från Stockholm, som låg på gästpontonen. På bryggan ligger ytterligare en svensk båt, TuSan, vars besättning är hemma i Sverige. De kommer om några dagar. Det här är första gången på flera veckor som vi ser flera svenska båtar i samma marina. Gunnel och Lars bjöd över oss på kvällen. Det var härligt få umgås på sitt eget språk och kunna prata obehindrat. Vi hade mycket trevligt och vi hoppas att vi ses igen flera gånger på vägen till Kanarieöarna.

Gunnel och Lars förbereder avgång i soluppgången.

Här vinkar Gunnel hej då.

Hösten har verkligen kommit till västra Europa. Nätterna är kyliga och på dagen värmer solen skönt. Det är korta dagar då solen går upp strax före halv nio och ner redan halv nio. När man är i Spanien tänker man sig att det ska vara sommar och varmt hela tiden, så lite besviken blir man när det är bara är sommar mitt på dagen.

5 reaktioner till “Ankomst La Coruna”

 1. Hej, vi tyckte också att det var så trevligt att träffa er. För oss var det länge sedan vi hade kontakt med en svensk båt. Mycket prat blev det om många olika ämnen. Hoppas vi ses snart igen.

  Lasse och Gunnel
  S/Y Flora II.

 2. Hej på er

  Kul att det gick bra över Biscaya.
  Det där med att solen går upp samma tid som den går ner kan väl ha att göra med att det var höstdagjämning här om dagen, det är i alla fall samma här. Dessutom är det rekordår för svamp i skogen så jag ser inte så mycket av Ann-Charlotte, hon bor mest i skogen.
  Lycka till med seglingen och vi hoppas se er till jul

  1. Hej! Roligt att det är mycket svamp i skogarna. Mitt inlägg om kort dag handlade inte om fakta, såsom höstdagjämning. Jag ville förmedla hur hur jag känner om dagslängden, vi är ju Spanien och då ska solen skina hela tiden!
   Måste säga att La Coruna är riktigt fint trots att vi inte får användning för våra solhattar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *