Re, en underbar ö. Andante fast i dyn.

Vi är nu tillbaka till båten på ön Re. Då vi hade några timmar kvar på hyrbilen passade vi på att besöka ön som har allt. Här finns spännande natur, gammal kultur och historia, låga gamla välskötta fiskarstugor, shopping, restauranger och barer.

Man får plocka 5 kg musslor, ostron, krabbor, vad man nu hittar, per person och dag.

Sainte Martin med hamn är en del av det fantastiska försvarsverk byggt av Vauban. Vilken arkitekt! Han byggde 33 försvarsverk och förbättrade 300. Tolv av de fästningar han ritade finns idag på UNESCOs världsarvlista. En av dom är det som finns här i Saint Martin på ön Re. Alla fästningarna byggdes på 1600-talet.

I skrivandes stund sitter vi fast i dyn och väntar på högvatten. Vi bytte från inre hamnen där vattennivån är reglerad av en slussport till den yttre med pontonbrygga. Det angivna sjökortsdjupet stämmer inte med verkligheten. Enligt kortet ska det vara tillräckligt djupt vid lågvatten. Både bryggan och Andante ligger nu i dyn och väntar på nästa högvatten.

Här börjar hamnen torrläggas.

Nu gäller det att komma upp tidigt så vi inte missar nästa högvatten. Om väder och vind är gynnsamma siktar vi mot La Coruna i Spanien. Det blir i så fall första långa seglingen utan nattstopp.

 

4 reaktioner till “Re, en underbar ö. Andante fast i dyn.”

  1. Hoppas det gick bra över Biscaya! Men att ni hoppar över San Sebastian?
    Här hemma börjar asplöven bli röda. Vi cyklade till Lindås (Billdal) igår och tog ett dopp. Hoppas få träffa Sam idag…
    Kram

    1. Hej! Tyvärr kände vi oss tvungna att passa på att ta oss över Biscaya då väderprognosen var god och vi är lite i tidsnöd. Vill absolut undvika höststormarna på Biscaya. Men det fina är att då har vi San Sebastian kvar när vi kommer tillbaka till Europa. Hälsa hela familjen. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *