Knyppel- och löparfest i Ceret

Som vanligt händer det mycket i Ceret. De kan verkligen göra en fest av det mesta. Vad sägs om knypplingsfestval? Vårt närmsta torg, Place de la Republique, fylldes med regionens knypplerskor som visade upp sina verk. Det var säkert 100 damer som på lördag förmiddag.

Därefter var det dags för löparfest, La Ronde Ceretane. Första grenen var Ronde  Coleur med start på lördag em.  Sträckan var 5 km och i prestationen ingick att få så mycket färg på sig som möjligt. Varje km belönades med en färg.

Följande dag fortsatte löparfesten där man kunde välja mellan en 6 km bana och en på 20 km med två långa stigningar på 300 m. Upplägget var trevligt. Alla startade samtidig. Borgmästaren avlossade startskottet. Längs sträckan stod supportrar (familjen), turister och lokala band. Tävlingen följdes av lokalpress och radio. Bland löparna fanns duktiga rutinerade maratonlöpare, snabba motionärer, mindre snabba motionärer och spexare. Alla sprang efter förmåga. Vinnaren på 20 km, Peter Komu, sprang på 1:02:15.

Efter löpningen startade Sardanedans (Katalansk folkdans) m.m. Men, då var det dags för oss att resa tillbaka till båten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *