Söndag i Ceret

Besökte en liten och mycket trevlig bokmässa i Ceret. Det fanns böcker för alla.

Barnen fick en egen sagohörna.

För historiskt intresserade fanns litteratur från medeltiden.

Det fanns deckare, kokböcker, serieböcker m.m. ofta med lokal anknytning. Själva köpte vi ”Promenades geologiques en Pays catalan, terres de vin”. Vi tänkte fördjupa oss i vinets geologi i närområdet.

Borgmästaren (mannen med halsduk) var förstås närvarande för att visa att bokmässan var ett viktigt arrangemang.

Eftermiddagen ägnade vi åt en av våra favoritsysselsättningar, vandring med mat. Vägen gick genom körsbärs-, oliv- och vinodlingarna ner till grannbyn St Jean Pla de Corts och restaurangen Les Abeilles. Där väntade en fyrarätters lunch med grodlår till förrätt. Åt det för första gången – mycket gott!

Vandringen tillbaka gick något långsammare. Sammanlagt gick vi 14 km och då kan det behövas en rejäl hög med grodlår och ett glas vin.

 

 

 

4 reaktioner till “Söndag i Ceret”

 1. Aldrig smakat grodlår bara gjort experiment på densamma. Vad var det för slags grodlår som serverades? Europeiska är inte helt vanliga? Asiatiska?
  Kul ide att segla ner till huset i Frankrike!
  /Robert

  1. Hej Robert!
   Jag tog för givet att grodlåren var franska, men de kan naturligtvis komma från annat håll. Kan dock konstatera att grodorna i Ceret som håller konsert hela sommaren har slutat kväka. Tror dock inte det beror på att de blivit uppätna…. 😉 Grodlåren hade ett fint milt vitt kött. Gott var det! Men vilken råvara blir inte god om den steks i smör, vitlök och persilja?

   Idag har det regnat hela dagen. Efter utmattande gränsshopping i Spanien inomhus, lunch och nu en skön siesta ska vi njuta av resten av dagen.

   Imorgon är det marknad igen, den bästa i trakten enligt svenskar som bott här länge. På söndag är det löpartävling, La Ronde Ceretaine. Man kan välja mellan 6 km och 20 km. Vi är vid foten av Pyrenéerna, så det är backigt! Själva ser vi i dagsläget fram emot folkfesten och upploppet längs boulevarderna från kaféstolen.

   Ha de gott! Hälsa familjen.

  1. Hej!
   Tack för hälsningen. Vad roligt att du läser vår blogg ibland. Hälsa Elsa. Ni ska inte till Portugal i höst? Vi är snart på väg igen och kommer förstås att göra några stopp i Portugal.

   Ha de gott. Många hälsningar från Roy & Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *