La Rochelle; På spaning i mastskogen efter….

Puttrar sakta fram i månsken in till La Rochelle.

Infarten till inre hamnen i La Rochelle, som är en mysig levande stad full av aktivitet och turister. Staden domineras av sin närhet till havet med tre viktiga hamnar; en kommersiell, en fiskehamn och den enorma marinan. I anslutning till marinan och centrum finns fina badstränder. La Rochelle strävar efter att vara en grön urban stad. Den har knappt 80 000 invånare.

Vi ligger i marinan strax utanför stadskärnan. Marinan har 5000 båtplatser varav drygt 400 är besöksplatser!!! Inne i centrum i gamla hamnen finns ca 90 båtplatser för besökare.

På spaning i mastskogen fann vi;

Tältbåten.

Spindelbåten.

Söta färjan.

Sjörövarskeppet.

Norrlandsbåten

Strykjärnsbåten.

Batobåten (Batmans båt).

Monsterbåtar.

2 reaktioner till “La Rochelle; På spaning i mastskogen efter….”

  1. Hej! Tack för reseberättelser! Följer er resa och får på så sätt följa med. Här hemma har vardagslivet med rutinerna börjat denna vecka efter förra veckans vistelse i ett myggfritt Gysinge där jag åt folkhögskolemat och var på kurs på Gysinge herrgård. Ett underbart vackert ställe med intakt bruksmiljö från 1800-talet och med bruset från Dalälvens nedre lopp med forsar förbi parken med höga vackra gamla lövträd. Passade på att ta några simtag i älven.
    Må gott! Akta er för orkanerna framöver.
    Nina

    1. Hej Nina! Det låter mysigt med kurs på folkhögskola. Själva tar vi nu en kort paus från ett äventyr för att njuta av ett annat, det i Ceret. Jag lovar, vi ska hålla oss borta från orkaner och annat oväder så mycket vi kan. Vi seglar alltid försiktigt och säkert.Hälsa familjen!
      Roy & Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *